Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Küldetésünk

2016-10-11

Az élelmiszerek ára és a Föld népessége egyaránt rohamosan nő, a termények mennyiségének fokozását okozva, azok minőségének kárára, amit erősít az extrém időjárás. Közben rengeteg időt töltünk a látszólag egyre nagyobb, „szebb”, „tartósabb” zöldség, gyümölcs beszerzésével, amelyeket egyre messzebbről, környezetszennyező járművekkel hoznak, egyre nagyobb költségen. Mennyire lehet friss az ilyen termény, milyen az íze, mennyire zamatos, és vajon a 21. században csak így juthatunk kedvenc élelmiszereinkhez, vagy van más megoldás? Igen, hiszünk benne, hogy hatékonyabb, gazdaságosabb és élvezetesebb, legalább részben magunknak termelni a zöldség-gyümölcs többségét, családi ház kertjében, a lakások erkélyein vagy a városok közösségi kertjeiben. Ráadásul így valóban jó minőségű, friss, finom és egészséges, ismert származású élelem juthat az asztalra, aminek az előállítására fordított idő nem is több, mint amennyit egyébként vásárlásra fordítanánk.

Ám a kertben hasznosan, a magunk örömére, kellemes társaságban tölthetjük el az időt, az alkotás és a felfedezés örömét is átélve, tanulva és a következő generációt tanítva a természet évezredes törvényeire és az önellátásra. Mindez folytatódhat a termény szüretelésekor, tartósításakor, s az élmények akaratlanul is előtörnek, amikor az így eltárolt élelmiszert fogyasztjuk, például télen. A varosikert.hu e fenti életmód szellemében jött létre, eszközöket és ötleteket ajánlva az otthoni, illetve közösségi gazdálkodáshoz, függetlenül attól, hogy kertes házban vagy lakásban élők kívánnak gondoskodni magukról, családjukról.

Legfrissebb bejegyzések

Végső döntés: Igen, nekem is kell pergola!
2017-09-20

Növények futtatására alkalmas eszközök
2017-04-17

A komposztálásról
2017-04-09

Állatok a ház körül
2017-04-02

Zöld szigetek a városban
2017-02-18

Függőleges kertek beltéren
2017-01-18

Függőleges kertek kültéren
2016-12-18

Virágtorony készítése 8 lépésben
2016-11-18

Küldetésünk
2016-10-11

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!